Logo1

Montage

Als je zelf of met behulp van Mark jouw ideale tuinkas uitgekozen hebt moet je ook even nadenken of je de tuinkas zelf gaat bouwen of dat je dat liever aan gespecialiseerde monteurs overlaat. Als je over enige handigheid beschikt zijn de kleinere en eenvoudige modellen tuinkassen in het algemeen goed zelf te bouwen. De tuinkassen van Janssens AluSystems hebben bovendien een "DIY' (Do it Yourself) codering meegekregen. Die vind je terug in de brochure.

Een van de meest bepalende zaken bij het succesvol (zelf) bouwen van een tuinkas is de fundering. Alle tuinkassen van Royal Well, Halls en Eden moeten gebouwd worden op een aan te leggen betonbandfundering. De kleinere modellen van Janssens AluSystems kunnen gebouwd worden op de zelfdragende funderingsprofielen die bij alle kassen van Janssens worden meegeleverd. Alleen bij hun grotere modellen adviseren we toch een extra betonbandfundering omdat dit met het oog op de grote gewichten van het glas dan wel nodig is om verzakking te voorkomen. Als er een betonbandfundering wordt aangelegd is het cruciaal dat deze 100% waterpas en haaks gelegd wordt! En dat is geen eenvoudige klus!

Kortom, laat je goed adviseren als het gaat om de fundering en plaatsing van jouw tuinkas. 't Vijfde Seizoen hanteert twee verschillende versies montagevoorwaarden:

Montage standaard

Download

Montage incl. aanleg betonbandfundering (BBF)

Download

In de voorwaarden staan belangrijke aanwijzingen met betrekking tot de voorbereiding van de bouwplaats. In de voorwaarden van de Montage standaard zijn een aantal handige tips opgenomen voor als je zelf de betonbandfundering wil aanleggen.

Even voorstellen

Frank & Marianne
Frank en Marianne – Onze tuinkasmonteurs

Vanuit zijn passie voor glas-in-lood komt Frank uiteindelijk in de tuinkassenbouw terecht. Frank en Marianne halen hun voldoening uit het opbouwen van een kas, van niks naar een resultaat waar je nog jaren plezier van hebt.

Lees meer over onze monteurs op de website van het ’t Vijfde Seizoen