Logo1

Maatwerk Janssens AluSystems

Naast de seriematig geproduceerde 'Action Models' biedt het Belgische kwaliteitsmerk Janssens AluSystems ook uitgebreide mogelijkheden om zelf je ideale tuinkas of tuinkamer samen te stellen: 'Custom Models'. Uit de serie 'Custom Models' kies je eerst het basismodel, bijvoorbeeld een vrijstaande tuinkas of een muurkas. Vervolgens kun je allerlei aanvullende keuzes maken en zo jouw ideale tuinkas samenstellen. Om die keuzes direct te visualiseren heeft Janssens AluSystems een hele handige 3D-configurator ontwikkeld. Klik op onderstaande link en je kan gelijk aan de slag. Als je de kas hebt samengesteld kan je jouw contactgegevens achterlaten en ontvang je een prijsopgave van jouw configuratie.

Naar de configurator

Hieronder geven we alvast wat extra informatie over de basismodellen van de Custom Models.

Custom Models

De basismodellen zijn beschikbaar in diverse productlijnen:

EOS 200/40° | Steile daklijn

De aanduiding 200 in deze serie geeft aan dat deze modellen een goothoogte van ongeveer 2 meter hebben. Een groot voordeel is dat daardoor deuren op alle wanden geplaatst kunnen worden en de meeste mensen zonder bukken naar binnen kunnen lopen. Bovendien geeft de hoge goothoogte de klimplanten aan de zijkanten van de kas veel ruimte om te groeien. En tot slot is het gebruiksgemak en ruimtelijk gevoel bij deze kassen erg groot.

Naast de hoge goothoogte kenmerkt deze serie zich door een steile daklijn van ongeveer 40 graden. Het spitse dak dat daardoor ontstaat heeft als voordeel dat het glazen dak goed schoonspoelt als het regent. De meeste mensen kiezen echter voor deze lijn omdat ze een spits dak gewoon mooi vinden.

Net als de EOS serie bieden de modellen in deze serie ook de perfecte goothoogte van 2 meter. Het verschil zit hem in de daklijn. Als je wil voorkomen dat de tuinkas of tuinkamer een te hoge nokhoogte krijgt kun je beter kiezen voor een model uit de Helios serie. Deze modellen hebben een vlakkere daklijn van ongeveer 25 graden.

Dit is de muurkassen serie van Janssens Alusystems. Ideaal als je jouw tuinkas graag dicht bij huis wil plaatsen. Of als je de tuinkas als serre wil gebruiken, plaats hem dan tegen de gevel waar de openslaande tuindeuren zich bevinden. Je loopt dan zo vanuit huis je serre binnen. Super sfeervol en je hebt meteen een mooie uitbreiding van je woonruimte!

Ook de muurkassen van Janssens AluSystems zijn uitgerust met een standaard goothoogte van 2 meter. Veel kweekruimte dus en efficiënt gebruik van de beschikbare ruimte!

De muurkassen zijn verkrijgbaar met verschillende hellingsgraden van het dak. Deze hangt onder andere samen met de maatvoering van de muurkas. Indien de maatvoering het toelaat kan je kiezen uit 15 of 30 graden. Mocht de wand waar de muurkas tegenaan gebouwd wordt hoog genoeg zijn dan is een vlakke daklijn mogelijk een oplossing.

Deze serie bestaat uit tuinkassen en tuinkamers die zich onderscheiden door een bijzonder ontwerp of een meer dan gemiddelde omvang. Vandaar dat ook deze modellen zonder uitzondering zijn uitgevoerd met een goothoogte van 2 meter.

Samenstellen

Alle mogelijkheden die er zijn om jouw droom tuinkas of tuinkamer samen te stellen zetten we nu voor je op een rij. De meeste items zijn toepasbaar op alle modellen. We helpen natuurlijk graag bij het maken van de juiste keuzes en het samenstellen van jouw ideale tuinkas of tuinkamer. Neem daarvoor contact op met Mark. Hij staat je graag te woord!

Maatvoering

De meeste Custom models zijn qua maatvoering vrijwel volledig op maat te maken. Daarbij kan er in lengte, diepte of breedte uitgebreid worden per paneelbreedte van 73 cm. Zo kunnen er lengtes tot wel 12 meter gecreëerd worden! Bij sommige modellen (bv. de T-modellen) geldt er wel een beperking tot enkele standaardmaten bij sommige wanden van het betreffende model.

Wat jouw ideale maat is bespreken we graag met je. Vooruitlopend op dat advies: voorkom dat je de tuinkas in een te kleine maat koopt, na verloop van tijd kan jouw toepassing veranderen, je wil bijvoorbeeld naast het kweken ook een zitruimte creëren of van je tuinkas een werkatelier maken. Een kas wordt vaak maar één keer gekocht, denk vooruit dus en je hebt jaren plezier van jouw multifunctionele kas!

Deuren zijn er in twee varianten: schuifdeuren of gewone (draai)deuren. In een enkele of dubbele uitvoering. Omdat alle Custom modellen voorzien zijn van een standaard goothoogte van 2 meter kunnen de deuren op alle wanden geplaatst worden. En wil je op meerdere wanden deuren? Ook dat kan. Wat ook een leuk scenario is, is dat je schuifdeuren op de hoek van de tuinkas kan plaatsen. Met twee enkele schuifdeuren kun je zo de gehele hoek van de kas openschuiven.

Als extra optie bij schuifdeuren kan je kiezen voor een verlaagde drempel. Deze wordt dan van de standaard 9,5 cm verlaagd naar 3,5 cm. Als je daarvoor kiest levert Janssens Alusystems er gelijk een deurslot bij.

Ook de gewone (draai)deur heeft een extra optie waarmee het mogelijk wordt een Custom model op een muurtje te plaatsen. Als je dan ook kiest voor dit type deur zakt de deur als het ware in de opening die je in het muurtje laat voor de deuren. Om het ontstane gat op te vullen boven de deur is er een bovenlicht beschikbaar. Dat is een plexiglazen plaat met profiel dat door de monteur op maat gemaakt wordt tijdens het bouwen van de kas.

Tot slot zijn er zowel voor de schuif- als draaideuren vliegen(hor)deuren beschikbaar. Zo houd je ongewenste insecten uit je tuinkamer!

Zorgen dat je kweekkas altijd goed gelucht kan worden is belangrijk. Niet alleen als het warm is maar ook als het wat frisser is kan het vochtig zijn in jouw kas. Dat kan je allemaal prima reguleren met de juiste samenstelling ramen en openers.

Er zijn drie soorten ramen: ramen om in het dak te plaatsen, uitzetramen of louvre- (lamellen)ramen voor in de zijwanden. Hoeveel ramen en welke soort je het beste kan kiezen is afhankelijk van de omvang van de kas en je persoonlijke voorkeur. Dakramen zijn altijd wel aan te raden, zo kan de stijgende warme lucht goed afgevoerd worden.

Met een automatische opener kan je ramen de beluchting van je tuinkas ‘automatiseren’. Als het te warm wordt zorgt deze opener ervoor dat het raam opengaat, als het afkoelt sluit hij weer automatisch. Let op: een raam voorzien van automaat kan je niet handmatig bedienen. Het is dus handig om dan te kiezen voor de standaard raam-opdrukker of de robuuste ‘spindel’. Met een spindel kan je dakraam nooit kapotwaaien en bovendien kan je de dakramen met de bijgeleverde spindel-stok handig opendraaien.

Alle tuinkassen en tuinkamers worden standaard geleverd met 73 cm brede glaspanelen. Je kunt de kas een heel ander aanzien geven door te kiezen voor 37 cm brede panelen. Er worden dan ongeveer tweemaal zoveel profielen geplaatst waardoor de kas een klassieker en chiquer uiterlijk krijgt.

Ook de beschikbare decorpanelen geven jouw tuinkas een heel ander aanzien. Bovendien is er van buitenaf minder zicht op spullen die je in de tuinkas plaatst, dat oogt direct ‘opgeruimder’. De panelen zijn er in hoogtes variërend van ongeveer 90 cm tot 200 cm. In zowel effen, moderne als klassieke uitvoering. Met de panelen van 2 meter kan je bijvoorbeeld zorgen dat het uitzicht op een lelijke schutting wordt weggehaald of ongewenste inkijk vanaf een bepaalde zijde wordt voorkomen.

De standaard RAL kleuren die Janssens AlySystems toepast zijn RAL 9005 (zwart), RAL6009 (groen) of RAL9010 (wit). Wil je toch liever een andere (RAL)kleur? Dat is, tegen een meerprijs, ook mogelijk.

Een tuinkas kan ook op een laag muurtje worden geplaatst. Daarbij heb je de keuze uit drie hoogtes: 20, 40 of 60 centimeter. Om dit mogelijk te maken is er een speciaal ‘MUR-supplement’ beschikbaar. Kies je voor een uitvoering met draaideuren dan heb je ook het bovenlicht nodig.

Voor de inrichting en afwerking van jouw droom tuinkas of tuinkamer zijn er mooie en handige accessoires beschikbaar. De belangrijkste categorieën daarin zijn:

  • Geïntegreerde zaaibakken, kweektafels en -schappen
  • Zonneschermen
  • Victoriaanse nok
  • Spandrellen (verstevigings- en sierelementen)
  • Oprijplaten
  • Bevestigings- en onderhoudsmaterialen

Jouw ideale tuinkas of tuinkamer

Wat is nou leuker dan een tuinkamer ontwerpen die precies past in jouw tuin? Niet alleen qua maatvoering maar ook qua stijl, kleur en toepassing? Een tuinkas kan je namelijk ook multifunctioneel gebruiken: uiteraard kun je er uitstekend jouw plantjes in (op)kweken en groenten (tomaten, komkommers en courgettes bijvoorbeeld) verbouwen.

Maar wat dacht je van een hippe lounge-ruimte of een werkatelier met perfect daglicht? En natuurlijk, een combinatie is ook goed mogelijk. Kies je tuinkas daarom niet te klein zodat er ruimte is voor zowel het kweken als een leuk zitje. Zie je jezelf al lekker zitten in het voor- of najaarszonnetje met een lekkere cappuccino of borrel?